Οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν μετατραπεί σε παγωμένο τοπίο

Τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων 100 χρόνων γνωρίζουν οι βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ και ο Καναδάς όπου επικρατεί πολικό ψύχος και ο υδράργυρος αγγίζει ακόμη και τους μείον 40 βαθμούς.
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα πάντα εντυπωσιακοί έχουν κυριολεκτικά μετατραπεί σε ένα παγωμένο τοπίο, το οποίο πολλοί σπεύδουν να απαθανατίσουν on camera. Τα social media έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.
Ένας μέρος από τους καταρράκτες έχει παγώσει.


Οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ένα παρατεταμένο κύμα ψύχους εξακολουθούν να πλήττουν τις βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να παραταθούν μέχρι και το επόμενο έτος.
Η πόλη Ήρι, κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, πάνω στην ομώνυμη λίμνη που αποτελεί το "φυσικό σύνορο" των ΗΠΑ με τον Καναδά, πέρασε τα Χριστούγεννα μέσα στο χιόνι: μέσα σε 48 ώρες καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα χιονιού ύψους 1,5 μέτρου. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή προκειμένου να μπορέσουν να επιτάξουν τα αναγκαία βαριά μηχανήματα και να καθαρίσουν τους δρόμους για να αποφευχθούν ατυχήματα.
 


Πηγή : tvxs.gr,   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια